SODA: de pijnstiller voor de loonadministratie van Procomptafisc

Sylvie Matthys runt samen met haar moeder Procomptafisc, een accountancykantoor in het idyllische Hoeilaart. Een klein familiebedrijfje met een groot klantenbestand. Dat hun klanten content zijn, daar is het de dames in de eerste plaats om te doen. En daar lijken ze behoorlijk in te slagen. Over onze SODA zijn ze lyrisch, daar in Hoeilaart. Tijd om ’s virtueel naar de Brusselse rand  te trekken. 

Tom: “Moeder en dochter die aan hetzelfde roer staan. Doen jullie dat zonder extra hulp?”  
Sylvie: “Op dit ogenblik zijn wij hier de twee leading ladies, ja (lacht). Een halve dag per week krijgen we de hulp van een zelfstandige, maar meer niet. Er zijn ongeveer 150 klanten die hun vertrouwen in ons stellen.” 

Tom: “En hebben zij een specifiek profiel?” 
Sylvie: “Nee, eigenlijk niet, iedereen is welkom bij ons. Omdat we niet focussen op een bepaalde specialisatie of sector, is onze clientèle heel divers.”  

procomptafisc

Tom: “Op welke manier maken jullie het verschil, Sylvie?” 
Sylvie: “Onze klanten weten dat we – bij welk weer ook – altijd hun rots in de branding zijn. Hm, dat klinkt nu wel heel poëtisch (lacht). Om maar te zeggen: we vinden een persoonlijk en transparant contact erg belangrijk. Kort op de bals spelen, snel actie ondernemen, precisiewerk afleveren; daar zijn we lichtjes maniakaal in (lacht).” 

Tom: “Mensen op het digitale spoor brengen, vergt wat overtuigingskracht. Hoe pakken jullie dat aan?” 
Sylvie: “We hebben er alle begrip voor dat de ene al sneller digitaal denkt dan de andere. Er zijn mensen die nog een volledige papieren boekhouding hebben, dus die gaan niet op  een, twee, drie overstag. Daarom organiseren we regelmatig opleidingen. The proof of the eating is in the pudding, toch? Wij investeren zelf ook in digitale tools met als doel; het leven van onze klanten nog meer vergemakkelijken. En dat van ons ook dan, natuurlijk (knipoogt).” 

Tom: “Welke software vinden we ten huize Procomptafisc?” 
Sylvie: “Winbooks is onze boekhoudsoftware, daarnaast CODA en SODA.“ 

Tom: “Toppers, hè, die twee (lacht). Waarom haalden jullie onze SODA in huis?” 
Sylvie: “Wel, vroeger verwerkten we de lonen handmatig. Los van het feit dat daar enorm veel tijd inkroop, konden we (kleine) fouten niet vermijden.  

En bij de jaarafsluiting botsten we altijd op verschillen tussen onze resultaten en die van het sociaal secretariaat. Geen pretje, om dat dan in volle piekperiode te gaan uitzoeken.” 

Tom: “Dat snap ik. Dus het grootste voordeel van SODA luidt: kunnen rekenen op een correcte en up-to-date boekhouding?” 
Sylvie: “De nagel op de kop.” 

Tom: “Hoe verliep de implementatie van de tool eigenlijk? Bleef de configuratie-stress binnen de perken?” 
Sylvie: “Ja, hoor, geen frustraties te melden (lacht). Ik vind het erg gemakkelijk om een nieuwe klant aan te sluiten op SODA. Het vraagt slechts een kleine aanpassing in WinBooks, dus je hoeft allerminst een IT-held te zijn.  

Gebruiksvriendelijk ding, die SODA (lacht).” 

Tom: “Welke klanten zijn de ideale match met SODA?” 
Sylvie: “Bedrijven met personeel; arbeiders en bedienden. Voor hen is SODA echt essentieel. Maar evengoed is het handig voor de lonen van bedrijfsleiders. Het bespaart ons zóveel tijd. De tool is wat mij betreft onmisbaar voor elk accountancykantoor.” 

Tom: “En toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat SODA een tikkeltje onderschat wordt. Niet iedereen kent de tool, blijkbaar.” 
Sylvie: “Ja, dat horen we ook wel eens. Als ik met collega’s praat en SODA alweer in de bloemetjes zet, zijn er bij die er nog nooit van gehoord hebben. Wij vertellen dan dat de tool zijn gewicht in goud waard is, haha. Mensen denken vaak dat hun bedrijf te klein is voor dergelijke investering, maar die heb je er zo uitgehaald. Daar zijn wij getuige van (lacht).”  

Tom: “Dus SODA neemt geen onmenselijke hap uit je budget?” 
Sylvie: “Nee, niet echt, omdat we er zoveel tijd mee winnen. And time is? Juist, ja: money (knipoogt).  

SODA is een complete oplossing voor loonadministratie met een quasi onbestaande foutenmarge. De efficiëntie van de tool geeft ons de ruimte om meer te investeren in onze klanten.  

En dat is onbetaalbaar, toch?.” 

Tom: “Met welke wervelende woorden vul jij deze zin aan, Sylvie? Als je anno 2024 je je loonadministratie nog handmatig verwerkt, dan …” 
Sylvie: “ …struikel je aan het einde van het jaar sowieso over de verschillen en onvolledigheden. De tijd die je daarmee verliest, kost je een figuurlijk fortuin.  

Wij krijgen daar letterlijk hoofdpijn van en SODA is onze beste pijnstiller (knipoogt).  

SODA bezorgt ons elke dag een correcte, up-to-date boekhouding, wat een verademing. De tool heeft ons leven vergemakkelijkt, ons een professioneler cachet gegeven en onze klanten blijer gemaakt. Wat wil een mens nog meer (lacht)?” 

Tom: “Ik kan werkelijk niets bedenken. Bedankt voor dit fijne gesprek.” 

Deze informatie zal je interesseren...

Maak nu de klik met digitaal boekhouden

Bel of mail ons gerust voor meer informatie en betaalbare prijzen.